4 druhy topinek pro dokonalý brunch

Brunch je kombinací typických pokrmů na snídani a oběd, což pochází i ze samotného názvu: z anglického brunch = breakfast + lunch. Jde především o smíchání slaných a sladkých chutí. Nepřehánějte to však s pečivem, cukrem nebo příliš mastnými surovinami jako slanina nebo párek.
Pokud nevíte, jak nachystat rychlý a zdravý brunch, níže vám nabízíme tipy na 4 druhy topinek. Můžete si k nim dopřát ovocnou šťávu nebo menší zákusek.
Topinka s avokádem, modrým sýrem, sezamem a chia semínky. Nezapomeňte přidat trochu extra panenského olivového oleje pro dokonalou chuť. Zkuste sáhnout po chutném celozrnném chlebu.
Topinka s camembertem a uzeným lososem. Na závěr pokapejte extra panenským olivovým olejem a ozdobte čerstvou rukolou.
Topinka s omeletou a chřestem. Před přípravou omelety dejte chřest vařit do vody s trochou extra panenského olivového oleje a solí. Můžete ozdobit plátky rajčete.
Topinka s hummusem a sezónní zeleninou. Rozetřete vrstvu hummusu na opečenou celozrnnou topinku. Přidejte na ni lilek, cuketu, mrkev, pórek, pár žampionů a máte postaráno o zdravý brunch.

