5 ideálních druhů zeleniny k těstovinám

K těstovinám se hodí jakákoli ingredience, ale většinou i tak sáhnete po stejných klasických receptech. V případě těstovin je nejlepší experimentovat s potravinami „co dům dal“. Uvidíte, že tak vzniknou mnohem lepší recepty, než ty tradiční z kuchařských knih. Pokud máte v lednici alespoň jeden druh z níže zmíněných druhů zeleniny, tak se můžete pustit do přípravy:
Brokolice
Vařte pár minut, dokud nezměkne. Přidejte kousky uzeného lososa a nechte vychladnout. Nakonec pokapejte extra panenským olivovým olejem a posypte koprem. Pokud preferujete horké těstoviny, stačí umístit talíř na pár minut do trouby.
Rajčata
Jednoduchý recept, kde stačí smíchat těstoviny s vaší oblíbenou omáčkou, přidat nakrájená cherry rajčata, ředkvičku a mrkev a můžete vychutnávat.
Chřest
Opečte na grilu a nakrájejte na malé kousky. Přidejte do těstovin spolu s ančovičkami a sójovými klíčky.
Cuketa
Cuketa, pórek, lilek, rajčata a paprika je kombinace, která nikdy nezklame. Pokud máte po ruce pánev na wok a kvalitní extra panenský olivový olej, pusťte se do přípravy.
Hrášek
Smíchejte s trochou bazalky a sýrem feta. Vznikne tak velmi osvěžující a chutný těstovinový salát.

