5 použití oleje z hroznových jader

Slyšíte o oleji z hroznových jader poprvé? Určitě byste neměli přehlédnout článek, ve kterém mluvíme o benefitech hroznových jader a oleje z nich. Budete překvapeni!
Jelikož už víte o benefitech oleje z hroznových jader, poznejte i jeho různorodé použití:
1. SAUTEING
Hledáte olej na smažení, při kterém neztratíte chuť ingrediencí? Sáhněte po oleji z hroznových jader. Díky jeho neutrální a jemné chuti si jídlo dokonale vychutnáte.
2. STIR FRYING
Olej z hroznových jader má jemnou vůni, chuť a vysoký bod přepálení. Je vhodný i na smažení jídel v malém množství velmi horkého oleje, například stir frying ve woku.
3. PEČENÍ V TROUBĚ
Dali byste si křupavé maso pečené v troubě? Olej z hroznových jader vyniká mezi ostatními oleji díky vysokému bodu přepálení, čímž předejdete spálení a připravíte tak šťavnaté a křupavé maso.
4. FRITOVÁNÍ
Smažené kuřecí maso, ryba nebo tempura pro vás už nebude problém. Olej z hroznových jader snáší velmi dobře vysoké teploty, je ideální pro přípravu jídel od smažení až po fondue.
5. GRILOVÁNÍ
Ideální nejen na potření samotného grilu, ale i na přípravu zeleniny. Zeleninu stačí pokapat olejem z hroznových jader a pak si už jen vychutnávejte křupavou zeleninu zvenčí a měkoučkou zevnitř.
Chcete být originální? Zapojte fantazii a připravte různé omáčky a dresinky, které by se na grilovačku a jiné příležitosti hodily.
Nabízíme vám pár receptů, ve kterých je olej z hroznových jader použit velmi zajímavým způsobem: fondue Bourguignonne, vánoční kapr,…

