8 jídel, které chutnají nejlépe s extra panenským olivovým olejem

Přestože se extra panenský olivový olej nejlépe hodí k salátům všech ročních období, velmi často ho nevyužíváme naplno. Existuje jen málo potravin, které jsou speciální a zároveň všestranné jako extra panenský olivový olej. Dodává totiž speciální příchuť jakémukoliv jídlu. Následujících osm tipů vám pomůže naplno využít extra panenský olivový olej a začlenit ho do mnoha jídel.
Snídaně: Co takhle vyměnit klasický toast s máslem a džemem za chléb pokapaný extra panenským olivovým olejem? Zdravá a úplná snídaně bez nasycených mastných kyselin z másla. Ještě lepší bude, když ji doplníte kouskem ovoce nebo čerstvou ovocnou šťávou.
Saláty: Zapomeňte na klasické saláty z klíčků nebo ledového salátu! Extra panenský olivový olej je nejlepším společníkem těstovinových salátů, kuskusu, kysaného salátu, cizrny, čočky, hrachu, fazolí nebo bobů. To je jen několik příkladů z obrovského množství základových potravin do salátů.
Marinády: Jakékoliv maso nebo ryby můžete marinovat s marinádou z extra panenského olivového oleje, octa, česneku a koření. Jedinečná kombinace, která dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.
Konzervy: Co říkáte na domácí konzervy, ve kterých budete moci zachovat chuť a vlastnosti extra panenského olivového oleje a potravin, které máte nejraději? Sýry, ančovičky, tuňák, chobotnice a dokonce i některé druhy masa jako je vepřová panenka. Navíc mají velkou výhodu, protože je můžete připravit, když budete mít čas, a následně vydrží týdny ve spíži. Po konzervách můžete sáhnout kdykoliv a postarají se o improvizovanou večeři.
Dochucování: Před vařením pokapejte maso extra panenským olivovým olejem. Maso bude mít intenzivnější chuť a jemnější texturu.
Předkrm: Vyzkoušejte nalít do misky trochu ochuceného extra panenského olivového oleje podle gusta a podávejte s kvalitním chlebem. Nachystejte originální a velmi elegantní tapas pro hosty.
Carpaccio: 21. století je nepochybně poznamenán návratem k syrovým potravinám, o čemž svědčí velký zájem o sushi, sashimi, carpaccio, tatarák a Tataki. Carpaccio jakéhokoliv druhu dochutíte nejlépe troškou extra panenského olivového oleje.
Polévky a omáčky: Teplé nebo studené budou mnohem chutnější, pokud je před podáváním pokapete extra panenským olivovým olejem.

