Balzámový ocet z Modeny na přípravu dezertů?

Jak použít balzámový ocet na přípravu dezertů?
Vytěžte z ovoce maximum a blýskněte se při pečení koláčů nebo dezertů. Vyzkoušejte balzámový ocet v kombinaci se sezónním ovocem.
Jak na to?
Nakrájené ovoce (jahody, fíky, broskve, jablka, hrušky, pomeranče) rozvařte při nízké teplotě a za stálého míchání přidávejte po trošce balzámového octa (počítejte přibližně 1 lžíci octa na 150 g ovoce). Podle druhu ovoce můžete přidat vodu. Za stálého míchání přidejte 1 lžíci cukru. Dávejte pozor, aby se ovoce nepřipálilo.
Rozvařené ovoce můžete využít při přípravě jakéhokoli koláče nebo dezertů. Bude skvělé na brownie, tvarohový dort, crumble, apfelstrudel nebo jablečný koláč. Může posloužit jako náplň do jednoduchého piškotového těsta nebo na pečená jablka. Pokud si chcete vychutnat toto ovoce samotné, vyzkoušejte ho s troškou skořice a čerstvého tvarohu.

