Extra panenský olivový olej po celém světě

Existuje mnoho druhů olejů a jiných rostlinných či živočišných tuků, které se používají v celosvětové gastronomii. Extra panenský olivový olej je správnou volbou, pokud hledáte zdravou variantu s různým využitím při přípravě jídel a s vynikající chutí i v syrovém stavu.
Jde o přírodní produkt (čistá šťáva z oliv), který je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a antioxidanty, čímž pomáhá snížit cholesterol. Obsahuje látky podporující trávení a imunitu a má i protizánětlivé vlastnosti. Je velmi jednoduché zařadit olivový olej do každodenního života, protože jej můžete využít ve velkém množství domácích receptů. Níže nabízíme některé z možných využití extra panenského olivového oleje.
Smaženým jídlům dodává jedinečnou chuť. Se smaženými jídly netřeba přehánět, ale nemusíte se jich zcela bát. Důležité je používat olej, který je kvalitní. Extra panenský olivový olej výborně zvládá vysoké teploty, aniž by ztratil své vlastnosti. Vytváří ochrannou vrstvu kolem potraviny, díky které zůstane jídlo křupavé. Určitě pocítíte rozdíl i u hranolek!
Ideální pro pečení v troubě. Ať už budete chtít dušené, zapékané, restované nebo smažené jídlo, extra panenský olivový olej bude vždy nejlepší volbou. Zapomeňte na potírání plechu máslem. Extra panenský olivový olej dodá jídlům mnohem lepší chuť i šťávu.
Velmi vhodný na přípravu těsta. Extra panenský olivový olej je nejvhodnější náhradou másla na přípravu těsta, ať už jde o sladké nebo slané. Sáhněte především po typech Hojiblanca nebo Arbequina, které mají méně výraznou chuť.
Obsazuje přední příčky v kombinaci se saláty. Ať už lehké nebo těžší saláty, extra panenský olivový olej je nejlepším společníkem. Můžete dochutit salát dresinkem (6 lžic extra panenského olivového oleje na 2 lžíce octa), do kterého můžete přidat trochu hořčice, pepře a oregana. Pokud máte chuť na hustší omáčku, zkuste bílý odtučněný jogurt s trochou medu. Chcete-li připravit chutnou majonézu, zkuste vejce, citron a sůl (250 ml oleje a lžíce citronu na jedno vejce).

