FINGER FOOD: 7 NÁPADŮ NA PŘEDKRM

Pozvali jste pár přátel? Zbytečně si to nekomplikujte a vyzkoušejte finger food, tyto chuťovky se jí přímo rukama, abyste se osvobodili od velkého množství talířů a příborů.
Klíčem pro jakýkoliv předkrm ve stylu finger food je jednoduchost. Žádné hory jídel, které byste nedokázali sníst ani čtyřma rukama. Trik je vymyslet jídlo, které je stabilní a neobsahuje žádné omáčky. Tady je pár možností:
1. Minicroissanty s rajčatovou marmeládou a kozím sýrem. Není nic jednoduššího. Nakrájejte listové těsto na 2 trojúhelníky, přidejte kousek kozího sýra a marmelády, srolujte a dejte péct do trouby.
Tip: Posypte minicroissanty mákem.
2. Jednohubky s lososem. Okrájejte kůrky chleba, na chléb natřete tenkou vrstvu tatarské omáčky a přidejte plátek uzeného lososa. Můžete ozdobit kouskem okurky.
Tip: Z chleba vykrájejte různé tvary a na talíři to bude hned vypadat lépe.
3. Špízy z rajčete, oliv a sýru. Je možné, že tento aperitiv patří mezi nejjednodušší finger food, které existují. Napíchněte na párátko cherry rajče, kostku ementálu a zelenou olivu bez pecky.
Tip: Polijte extra panenským olivovým olejem a dejte špízy zapéct do trouby.
4. Cuketové chipsy s parmezánem. Nakrájejte cuketu na nejtenčí plátky, jaké umíte, pokapejte je extra panenským olivovým olejem a dejte je na plech bez toho, aby se překrývali. Posypte parmezánem a pečte do křupava.
Tip: Posypte oreganem nebo rozmarýnem, chipsy získají zvláštní aroma.
5. Lilkové proužky s mozzarellou. Lilek a mozzarellu nakrájejte na proužky. Udělejte klasický trojobal – mouka, vajíčko a strouhanka s troškou česneku. Dejte je péct do trouby nebo je osmažte.
Tip: Použijte kukuřičnou mouku namísto strouhanky.
6. Jednohubky s paprikovou klobásou a sýrem. Potřebujete jen mouku, vajíčka, máslo, droždí a sůl. Smíchejte všechny ingredience, přidejte kostky sýra a klobásy a promíchejte dřevěnou vařečkou. Masu vylijte do zapékací mísy. Nakrájejte v šířce 1 cm a podávejte jako zákusek.
Tip: Masu můžete dát péct i do košíčků a ozdobit strouhaným sýrem.
7. Rolky z anglického chleba. Válečkem vyválejte krajíc chleba. Uložte plátek sýra, šunky a rukolu. Srolujte, odložte do chladničky a před podáváním nakrájejte na kolečka.
Tip: Použijte namísto šunky tuňáka s extra panenským olivovým olejem a černými olivami.

