Jak jablečný ocet vylepší sladké recepty?

- Nechte vyniknout chuť ovoce, ne cukru.
- Překvapte top texturou.
- Marmelády a chutneys s extra příchutí.
Věděli jste, že můžete své recepty vylepšit troškou jablečného octa z cideru? Vyzkoušejte následující triky a vychutnávejte opravdovou chuť jídel.
Nechte vyniknout chuť ovoce v koláčích. Do receptu dejte o 60 % méně cukru, než jste plánovali, naopak přidejte 2 čajové lžičky jablečného octa. Koláč bude méně sladký, ale chutnější a zdravější.
Jablečný ocet z cideru se může stát velkým pomocníkem při pečení cukrářských výrobků. Pokud toužíte po nadýchané textuře, přidejte do těsta 1-2 lžíce jablečného octa.
Při přípravě marmelád, džemů a chutney nezapomeňte na speciální ingredienci, téměř zázračnou: jablečný ocet z cideru. Neváhejte ho použít při běžných receptech jako náhradu vinného octa nebo citrónové šťávy. Jemná a nakyslá chuť jablka přidá jídlům jiný rozměr.

