Jak “vytunit” chlebíčky?

Už vás nebaví dělat chlebíčky se šunkou a sýrem? Zapojte trošku fantazie a dodejte svým chlebíčkům, bagetám nebo sendvičům šmrnc.
Mortadela s pistáciemi. Chlebíček s mortadelou a sýrem chutná ještě více s pistáciemi. Rozdrťte několik neosolených pistácií v trošce extra panenského olivového oleje. Nebo? Namísto pistácií přidejte trošku pesta alla genovese a můžete začít připravovat večírek ve středomořském stylu.
Cuketový chlebíček? Vyzkoušejte připravit chlebíčky s cuketou marinovanou v extra panenském oleji, s česnekem a citrónem. Přidejte plátek tuňáka nebo lososa a voilà…
Masové kuličky. Už v 90-tých letech je jedl Joey Tribbiani v seriálu Přátelé. Občas je dobré nahlédnout do receptů klasiků. Seriál byl samozřejmě ikonou happy nineties a nikdo nezapomene na Joeyho a jeho sendvič s masovými kuličkami a skvělou omáčkou marinara.
Chlebíčky se sépií. Doporučujeme, abyste je zkusili s alioli z černého česneku a extra panenským olivovým olejem.
Máta s kuřecím masem. Bageta s kuřecím masem je asi nejběžnější klasika na světě. Osvěžte ji lístky čerstvé nebo sušené máty a pestem rosso.
Čerstvý sýr a hruška. Skvělá kombinace na svačinu. Hrušky, med a čerstvý sýr se dokonale hodí na chlebík ciabatta. Chcete to ještě víc zdokonalit? Přidejte rozinky nebo oříšky.
Sušená rajčata. Sušená rajčata a jejich výrazná chuť dokonale ladí se sýrem. Přidejte trochu pesta alla genovese a nechte bagety nebo chlebíčky zapéct v troubě na několik minut.

