Jaká je historie těstovin cannelloni?

Věděli jste, že ve městě Marseille je nejvíce pizzerií na celém světě? Na tomto příkladu vidíte, jak moc se zmezinárodnila italská kuchyně. Po celém světě existuje velké množství fanoušků italských těstovin, vín a jiných barevných produktů z této středomořské zahrady. Další jídlo, které lidé z jiných zemí konzumují častěji než samotní Italové, jsou cannelloni. Ve španělské Barceloně je v 19. století představili různí italští kuchaři pracující v domácnostech místní šlechty. Cannelloni se za krátký čas rozšířily do všech vrstev společnosti a začátkem 20. století se již nacházely ve většině katalánských jídelních lístcích.
V současnosti jsou cannelloni typickým jídlem nejen v Katalánsku (především na Sv. Štěpána), ale i v celém Španělsku a v zemích Latinské Ameriky.
Jak je již zvykem, klasický recept cannelloni s bešamelovou omáčkou, míchaným masem a paté nahradili v mnoha moderních luxusních restauracích. Nyní je nabízejí s různými variacemi s bešamelovou omáčkou, plněné mořskými plody nebo jako těstové rolky připravené z cukety. Cannelloni 21. století jsou mezi námi a jsou vynikající!

