Jaké druhy olivového oleje znáte?

Olivový olej je jedním z pilířů středomořské stravy a skutečným gastronomickým skvostem. Díky svému všestrannému využití nesmí chybět v žádné kuchyni. Je vhodný k přípravě dressingů a nakládání nebo na přípravu dušených, kandovaných, či smažených pokrmů. Přináší nespočet výhod pro zdraví, a také proto si olivový olej získal populární přezdívku „tekuté zlato“.
Pro uspokojení všech chutí a potřeb nabízí Borges širokou škálu olejů, která potěší i ty náročnější:
Original Extra panenský olivový olej
Získaný z nejlepších odrůd oliv, má lehkou a vyváženou chuť. Vhodný obzvláště na dressingy, grilovaná jídla a zeleninu.
Fruity Extra panenský olivový olej
Vyniká chutí zralého ovoce, zelených mandlí, čerstvě posečené trávy a rajčat. Je získaný z oliv odrůdy Arbequina a přirozeně zdůrazňuje vlastnosti olivového oleje. Ovocný, ale jemný!
Classic Olivový olej
Dodá pokrmům jemný dotyk olivového oleje a vylepší chuť jídel. Ideální na grilování a pečení.
Extra Mild Olivový olej
Zachovává původní chuť jídel. Ideální na pečení, omáčky a smažená jídla.

