Jaké jsou nové gastronomické trendy?

Chcete se dozvědět, jaké jsou nové gastronomické trendy pro rok 2019? Čtěte dál! Seznam je velmi různorodý.
Sbohem tukům! Přivítejte zdravé potraviny!
Letošními vítězi se stali zelenina a ovoce. Lidé se za poslední roky zajímali zejména o zevnějšek. Nyní se už však starají o tělo i zevnitř, což se projevuje především při nakupování.
Návrat k retro potravinám
Veganství se rozšířilo do všech končin. Znásobil se počet veganských restaurací a stejně známé jsou i veganské cukrárny. Tento druh jídel nabízí lehké a lahodné potraviny, které si oblíbili i lidé, kteří se masu a dalším živočišným produktům běžně nevyhýbají.
Čím blíže, tím lépe
Jasnou volbou pro tento rok je výběr sezónních potravin, které jsou v daném regionu pěstovány. Rok 2019 se řídí mottem: Vyhrává nedovážená potravina!
Poprosím nealkoholické
Každým dnem má alkohol na trhu horší jméno. Do popředí se dostávají chutné nealkoholické a barevné mocktaily.
Sladké a sladší
Skořicová hnízda (cinnamon rolls) již loni ohromily chuťové pohárky mnoha lidí. Nyní se budou těšit oblíbenosti ještě větší, než byla na začátku.
Kvašené a probiotické potraviny
Začalo to kombuchou (čajová houba) a na řadu přichází mnoho dalších fermentovaných potravin.
Nejlepší káva
Kávová kultura neustále narůstá a s ní i množství kaváren po celém světě. Různé kávové speciality nabízejí kafíčkářům požitek, který si jednoznačně zasluhuje pozornost.

