Jaký je rozdíl mezi extra panenským olivovým olejem a dalšími rostlinnými oleji?

Extra panenský olivový olej je bezpochyby nejzdravější olej na trhu. Je vědecky dokázáno, že má velmi dobré nutriční vlastnosti, díky čemuž se stal pilířem středomořské stravy. Navíc ho UNESCO zařadilo mezi nehmotná dědictví lidstva.
Ze všech olivových olejů na trhu je extra panenský olivový olej nejčistší, protože se vyrábí z nejlepších oliv v nejlepším stádiu zrání. Na rozdíl od jiných rostlinných olejů obsahuje mono-nenasycené a poly-nenasycené tuky, jejichž kardioprotektivní účinky jsou všeobecně uznávané mezinárodní vědeckou komunitou. Jeho výhody ověřovala i Harvardská univerzita v rámci studie „Olive Oil Consumption and Cardiovascular Risk in U.S. Adults „(Konzumace olivového oleje a kardiovaskulární riziko u dospělých v USA), která byla zveřejněna v časopise Journal of American College of Cardiology. V ní dospěli k závěru, že denní konzumace více než 7 gramů olivového oleje snižuje riziko kardiovaskulárních chorob o 14 %.
Další výzkumy zase spojují konzumaci extra panenského olivového oleje se zvyšováním předpokládané délky života. Pomáhá také snížit riziko Alzheimerovy choroby a cukrovky typu 2 a je ideální i jako prevence před určitými druhy rakoviny jako je například rakovina prsu.

