Odhalili jsme babiččin trik na perfektní makarony!

- 1 cibule
- mrkev a celer podle chuti
- mleté hovězí nebo vepřové maso: 40-50 g / na osobu
- drcená rajčata: 150 g / na osobu
- trochu bílého vína
- sůl
- cukr
- Borges extra panenský olivový olej
- pepř
- čerstvá bazalka
- penne rigate nebo fusilli: 80-100 g / na osobu
- voda
- sůl
Makarony s rajčatovou omáčkou bývají naší záchranou v uspěchaném dni, přesto umíme nadělat mnoho chyb při jejich přípravě. Ale žádný strach! Odhalili jsme babiččin trik na pravé italské makaróny s rajčatovou omáčkou.
Největším tajemstvím je čas. Zapomeňte na rychlou přípravu a balené omáčky. Nemusíte si kvůli nim přivstat jako italské babičky, ale počítejte s tím, že to zabere nějaký čas.
Ingredience:
Na omáčku:
Na těstoviny:
Na zapečení:
Strouhaný parmezán (případně dochutit ještě mozzarellou)
Příprava:
Najemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer smažte ve velkém hrnci na olivovém oleji. Ochuťte pepřem a solí. Přidejte maso, chvíli smažte a potom přidejte trochu bílého vína. Maso občas promíchejte a víno nechte odpařit. Přidejte drcená rajčata, dva šálky vody, lžičku cukru, sůl podle chuti a promíchejte. Omáčka bude zpočátku tekutá, ale trik spočívá v tom, že ji necháte vařit na mírném ohni několik hodin. Promíchejte každých 10 minut. Když omáčka dostatečně zhoustne, můžete odstavit.
Když bude omáčka hotová, dejte vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Vařte méně, než je uvedeno na balení a sceďte. Neoplachujte je studenou vodou.
Přidejte těstoviny do hrnce s omáčkou (pokud máte hodně omáčky, klidně odeberte a dejte zmrazit). Dobře promíchejte a polovinu dejte na plech. Poklademe nakrájenou mozzarellu, přidejte druhou polovinu těstovin a pořádně posypte nastrouhaným parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě maximálně 5-10 minut. Ozdobte bazalkou a podávejte.

