Přeneste se do Středomoří

Středomořská kuchyně nabízí mnoho způsobů, jak připravit předkrm, hlavní jídlo i dezert. Přidejte dobrou společnost a zažijete středomořský životní styl, ať jste kdekoli.
PŘEDKRM
Vyzkoušejte šunku jamón ibérico (obsahuje méně tuku než ostatní uzeniny), sýry měkké konzistence (doporučujeme sýr Burr), zeleninové chipsy, sashimi, guacamole a samozřejmě nezapomínejte na mořské plody. Nepoužívejte žádné omáčky, zamaskují chuť a obsahují nepotřebné kalorie.
HLAVNÍ JÍDLO
Zeleninové lasagne
Špenát, rozinky a piniové oříšky smíchejte s čerstvým sýrem. Okořeňte podle chuti. Pro přípravu bešamelové omáčky použijte extra panenský olivový olej místo másla a lehký zeleninový vývar místo mléka. Ujistěte se, že sýr na posypání bude dobré kvality.
Vepřová svíčková s jablkem, mrkví a mátou
Svíčková je libové maso, pokud nepřekročíte množství, můžete se klidně navečeřet, aniž jste získali nadbytečné kalorie. Podávejte se studenou přílohou: nastrouhejte mrkev a jablko a promíchejte s nakrájenou mátou. Dressing připravte z extra panenského olivového oleje, bílého jogurtu, soli a pepře. Dobře promíchejte s mrkví, jablkem a mátou a servírujte se svíčkovou pečenou v troubě.
DEZERT
Po tolika jídlech si dopřejte něco lehčího. Co byste řekli na sladký nakrájený pomeranč s oříšky nebo pistáciemi? Přejeme dobrou chuť a spoustu zábavy s přáteli.

