V hlavní roli … ryba. Ale jak na ni?

Jste zaseknutí v rutině stejných receptů na ryby? Nebo je zcela vynecháváte z jídelníčku, protože nevíte, jak je uvařit? Nebojte se! Přinášíme vám recepty, do kterých se budete chtít zakousnout. Tak na co čekáte?
S krustou z kokosu
Pokud vás už omrzel klasický trojobal, vyzkoušejte tuto exotickou verzi. Použijte vaši oblíbenou rybu, například pangasiuse nebo candáta. Osušte ji, osolte, obalte v mouce, vajíčku, a nakonec ve strouhaném kokosu. Na závěr rybu orestujte na olivovém oleji dozlatova.
S citrusovou omáčkou
Tato citrusová omáčka je ideální k tučným rybám, jako je například losos. Budete potřebovat pomerančovou šťávu, 1 limetku nebo citron, lžíci cukru a čerstvou petrželku. V hrnci zahřejte pomerančovou šťávu se šťávou z limetky nebo citronu a lžíci cukru. Když se cukr rozpustí, přidejte najemno nasekanou čerstvou petrželku. Přidejte extra panenský olivový olej a mouku. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
S jogurtovou omáčkou
Tento svěží toping se hodí ideálně k vařené nebo dušené rybě. V misce smíchejte 250 g přírodního neslazeného jogurtu s kůrou z půlky citronu, přidejte čerstvý koriandr a dochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Uvařenou rybu přidejte do zapékací mísy, navrch přidejte omáčku a nechte pár minut zapéct. Pokud máte raději intenzivnější chuť, do omáčky můžete přidat najemno nakrájený česnek.

