Velikonoční menu

Přemýšlíte, co připravit k velikonočnímu obědu? Níže vám nabízíme tip na chutné, jednoduché a zdravé velikonoční menu, které si zamilujete.
Předkrm – česneková polévka
Je známá také jako kastilská polévka, typická pro španělskou provincii Kastilie-León. Jediné ingredience, které na přípravu potřebujete jsou voda, extra panenský olivový olej, chléb, paprika, bobkový list, ztracené vejce.
Hlavní jídlo – treska na „pil pil“ způsob
Příprava tohoto jídla je velmi jednoduchá. Stačí vám kvalitní treska bez soli, extra panenský olivový olej, česnek a pár feferonek. Všechny ingredience opečete na pánvi a máte hotovo.
Dezert – torrijas
Chléb ve vajíčku na sladko je ideální recept na využití posledních zbytků chleba. Během Velikonoc najdete tuto specialitu v nabídkách mnoha španělských restaurací. Patří k tradičním dezertům i v domácnostech. Můžete vyzkoušet také zdravější verzi a při přípravě snížit množství cukru přidáním rostlinného nápoje (mandlového, ovesného apod.).

