Znáte vlastnosti extra panenského olivového oleje?

Ano, opakujeme to pořád dokola, ale opakování je matka moudrosti. Extra panenský olivový olej patří mezi zdravé tuky, možná nejzdravější, které můžete konzumovat. Ale proč?
Jeho zdraví prospěšné vlastnosti tkví v nasycených mastných kyselinách, jako je kyselina olejová, která se v extra panenském olivovém oleji vyskytuje. Nasycené mastné kyseliny pomáhají kontrolovat hladinu cholesterolu – redukují hladinu špatného cholesterolu a zvyšují hladinu toho dobrého. Pomáhají také rozšiřovat cévy. Pokud konzumujete extra panenský olivový olej, cévy se rozšiřují a krev lépe cirkuluje. Míváte problém se studenými končetinami? Časem poznáte, že se tento problém postupně ztrácí.
Ukázalo se také, že v případě kyseliny olejové jde o jedinou mononenasycenou mastnou kyselinu, která dokáže snížit riziko infarktů a krvácení do mozku.
Pro zdravý životní styl je důležité nahradit tuky živočišného původu, jako je máslo nebo sádlo, extra panenským olivovým olejem. Touto změnou se podílíme i na lepší mineralizaci kostí. Vitamíny a minerály jako vápník krystalizují a zpevňují kosti, aby byly silnější a odolnější.
Pravidelná konzumace extra panenského olivového oleje udržuje stabilní hladinu cukru v krvi. Podle některých studií začlenění extra panenského olivového oleje do stravování snižuje riziko cukrovky až o 35%.
Ještě stále váháte, zda máte zařadit extra panenský olivový olej do svého jídelníčku?

