BIGILLA (PIKANTNÍ FAZOLOVÁ PASTA)

Složení
* 1/2 kg fazolí
* 1/2 šálku česnekového olivového oleje Borges
* 1 citrón
* 1 červená paprika, malá
* 8 stroužků česneku
* 2 větvičky petržele
* Tabasco omáčka
* 1 lžíce jemně nasekaného oregana a máty
* sůl

PRO 4 OSOBY

25 MINUT

STŘEDNĚ NÁROČNÉ

NÁVRH NA SERVÍROVÁNÍ
- * * Toto pyré může být servírované studené nebo teplé, jako snack na chléb nebo dip.

KROK ZA KROKEM
Namočte fazole na 24 hodin a vodu alespoň 3 krát vyměňte. Fazole vařte jeden a půl hodiny, následně sceďte a promíchejte. Přidejte česnek, česnekový olivový olej, citrónovou šťávu, červenou papriku, petržel a sůl.
Nutriční tipy
Je to tradiční jídlo z Malty, 100% středomořské. Produkty jako fazole poskytují sacharidy, bílkoviny a vlákninu a mají velmi nízký obsah tuku. Česnek a česnekový olivový olej dodává jídlu zdravý dotek, protože česnek obsahuje několik vlastnosti (diuretikum, antibakteriální, trávicí, antitrombotické a protikarcinogení).Šéfkuchař: Josep Maria Luque · 8cadires.com


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
