BÍLÁ RYBA MARINOVANÁ V EXTRA PANENSKÉM OLIVOVÉM OLEJI

Složení
* 1 stroužek česneku
* 200 ml Borges extra panenského olivového oleje
* 1 lžíce octa
* 400 g pevného masa (filet) z bílé ryby (např. tresky nebo štiky)
* 1 lžička celého pepře
* ¼ cibule
* hrst čerstvé petrželky
* sůl

2

2,5 hodiny

snadné

KROK ZA KROKEM
Nakrájejte cibuli, česnek a petržel. Smíchejte extra panenský olivový olej s octem a přidejte nakrájené ingredience, kromě soli a pepře.Filety vložte do vytvořené marinády a z obou stran dobře namočte. Nechte 2 hodiny odpočívat, aby se promísily všechny chutě a vůně.
Na pánev dejte malé množství extra panenského olivového oleje a rybu na něm rovnoměrně opečte z obou stran.
Kousek ryby můžete také nakrájet na kostky a vytvořit z ní špízy. A čím rybu doplnit? Nejlépe směsí čerstvých zelených salátů.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
