Borůvkový cheesecake

Složení
Na korpus:
* 2 lžíce másla
* 150 g mandlí
* 100 g granoly
* Extra panenský olivový olej na vymazání formy
Na krém:
* 250 g borůvek
* 150 g řeckého jogurtu
* 70 g cukru (nebo jiného alternativního sladidla)
* 100 g rostlinného nápoje z lískových ořechů Borges Natura (nebo jiného rostlinného nápoje)
* 3 plátky želatiny

8

25 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě. V kuchyňském robotu rozmixujte mandle a granolu, k této směsi přidejte rozpuštěné máslo. Důkladně promíchejte.Kulatou dortovou formu vymažte extra panenským olivovým olejem a vtlačte do ní těsto.
V hrnci smíchejte borůvky, jogurt, cukr a nápoj z lískových ořechů. Směs zahřejte (ale nepřiveďte k varu) a přidejte želatinové plátky. Počkejte, dokud se nerozpustí. Směs vylijte na korpus a nechte odležet několik hodin v lednici, dokud krém neztuhne (nejlépe přes noc). Jednoduchý, svěží letní dezert.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
