Bramborový salát s tuňákem

Složení
* 1 kg brambor
* 1 zelená paprika
* 1 červená paprika
* 1 cibule
* 60 g zelených oliv
* 200 g tuňáka v konzervě
* 4 vajíčka
Dressing:
* 200 ml mandlového nápoje
* 2 lžíce hořčice
* špetka soli
* 300 ml Borges extra panenského olivového oleje
* šťáva z ½ citronu

4 osoby

40 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Brambory oloupejte a uvařte. Vařte asi 20 minut (záleží na velikosti). Vajíčka vařte asi 10 minut.V misce promíchejte papriku a uvařené brambory nakrájené na kostičky, cibuli nakrájenou na plátky, rozdrceného tuňáka a olivy. Okořeňte a přidejte trošku extra panenského olivového oleje. Odložte do ledničky.
Příprava dresinku: V misce promíchejte mandlový nápoj s hořčicí. Přidejte citrónovou šťávu a za stálého míchání přidávejte extra panenský olivový olej, dokud nevznikne jednotná textura. Pokud je třeba, osolte.
Před podáváním nakrájejte uvařená vajíčka. Dressing podávejte zvlášť nebo jej podle chuti zamíchejte do salátu.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
