Caesar salát

Složení
* 200 g kuřecích prsou
* 1 velký římský salát
* 100 g černých oliv
* 2 polévkové lžíce parmezánu
* 100 g bílé bagety
* Na dresink:
– 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
– 2 polévkové lžíce balzamového octa z Modeny
– 1 čajová lžička citronové šťávy
– 1 stroužek česneku
– 1 čajová lžička hořčice

4

20 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostičky a opečte na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje. Přidejte sůl a pepř.Uvařené kuřecí kousky smíchejte se salátem, nakrájenými černými olivami a strouhaným parmazánem.
Pro přípravu nízkokalorických krutonů předehřejte troubu na 200 ° C. Bagetu nakrájejte na malé kostičky a pečte v troubě asi 15 minut (v závislosti na typu trouby a velikosti krutonů), dokud krutony nebudou křupavé. Vyjměte a nechte vychladnout.
Na dresink smíchejte olivový olej, ocet, citrónovou šťávu, česnek a hořčici. Pokapejte zálivkou salát a přidejte špetku soli.
Před podáváním posypte salát krutony.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY
