Cappelletti plněné masem s domácí rajčatovou omáčkou

Složení
- 400 g těstovin Cappelletti plněné masem
- čerstvá bazalka
- parmazán
- sůl
- 1 kg zralých rajčat
- 150 ml extra panenského olivového oleje Borges
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- pepř
- sůl
Pro přípravu rajčatové omáčky:

4 osoby

60 min

středně náročné

KROK ZA KROKEM
Nakrájenou cibuli a česnek smažte v hrnci na malém plameni asi 15 minut.Na rajčatech udělejte kříž a ponořte na minutu do vařící vody. Opláchněte studenou vodou a odstraňte slupky a semínka. Přidejte do hrnce, okořeňte a vařte na malém plameni asi 50 minut. Po uvaření jemně rozdrťte. Nevadí, pokud zůstanou nějaké kousky rajčat.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Vařte al dente. Podávejte s domácí rajčatovou omáčkou, čerstvou bazalkou a parmazánem.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
