Čerstvý tuňák s rajčatovou omáčkou

Složení
- 600 g červeného tuňáka (4 steaky)
- 100 g makadamových ořechů
- 350 g rajčatové omáčky
- Borges extra panenský olej
- Borges olivový olej se smaženým česnekem
- 1 cibulka
- chilli paprička
- pepř
- sůl
- cukr

Pro 4 osoby

30 MINUT

snadné

KROK ZA KROKEM
Na olivovém oleji osmažte tuňáka z obou stran dozlatova. Pokud ho chcete více propečený, smažte déle na nižší teplotě. Na extra panenském olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli s chilli papričkou. Když bude cibule hotová, chilli papričku vyberte a přidejte rajčatovou omáčku, sůl, černé koření a cukr podle chuti. Tuňáka nakrájejte na plátky a uložte na omáčku. Pokapejte olivovým olejem se smaženým česnekem a posypte nastrouhanými makadamovými ořechy.
Nutriční tipy
- Nikdy není na škodu přidat trochu parmezánu. Před podáváním nakrájejte sýr na plátky a poklademe na tuňáka. Dobrou chuť!- Pokud se vám tuňák lepí na pánvi, posypte dno troškou soli.
- Pokud jste těstovinový typ, můžete tuňáka podávat s gnocchi. Je to ideální příloha k omáčce puttanesca. Pokud máte v oblibě štiplavější chuť omáčky, přidejte lžičku koření harissa.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY 
