Chřest s omáčkou Vinaigrette

Složení
* 400 g chřestu
* Hrst nasekaných lískových ořechů
* 40 ml balzamového octa z Modeny
* 80 ml extra panenského olivového oleje Borges
* Lžička medu
* 400 g rukoly
* 100 g šunky jamón ibérico
* Sůl a pepř

4

20 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Chřest omyjte a odstraňte tvrdou část stonku. Na olivovém oleji jej ugrilujte do zlatova. Pokud je chřest příliš tvrdý, můžete jej předvařit. Dochuťte solí a pepřem. V misce smíchejte rozdrcené lískové ořechy, balzámový ocet, extra panenský olivový olej, med a dochuťte solí. Pokud je vinaigrette příliš hustá, postupně přidávejte extra panenský olivový olej a balzamový ocet, dokud nedosáhnete požadované textury. Do servírovací misky dejte rukolu a dresink, promíchejte. Navrch přidejte chřest a šunku jamón ibérico nakrájenou na malé kousky. Talíř ozdobte rozdrcenými lískovými ořechy.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
