Čokoládová pěna s jahodami

Složení
Na čokoládovou pěnu:
* 100 g kvalitní tmavé čokolády na vaření
* 3 polévkové lžíce rostlinného nápoje z lískových ořechů
* 20 ml extra panenského olivového oleje Borges
* 2 vejce
* 50 g moučkového cukru
* 1 polévková lžíce holandského kakaa
* Hrst nasekaných ořechů (vlašské, lískové ořechy nebo mandle)
Na jahodovou polevu:
* 12 středně velkých jahod
* 2 lžíce balsamového octa Borges
* 1 polévková lžíce krystalového cukru
* Mátové lístky na ozdobu

4

50 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Jahody omyjte a očistěte. Nakrájejte je na tenké plátky a přidejte k nim 2 lžíce balsamového octa, cukr a mátové lístky. Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.Čokoládu nakrájejte na malé kousky a přidejte k ní rostlinný nápoj. Nechte rozpustit v mikrovlnce nebo ve varné lázni. Přidejte extra panenský olivový olej. V jiné misce smíchejte žloutky a cukr dokud nevznikne hladká směs. Přidejte čokoládu a kakaový prášek. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně přimíchejte do čokoládové směsi. Krém podávejte ve sklenicích s lžící jahodové marinády navrch. Posypte nasekanými oříšky.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY
