DOMÁCÍ CHLÉB

Složení
- 500 g mouky na pečení chleba
- 15 g čerstvého droždí
- 30 ml extra panenského olivového oleje Borges
- 10 g soli
- 400 ml vlažné vody

4 osoby

5 hodin

Snadné

KROK ZA KROKEM
Rozpusťte droždí ve vodě, přidejte mouku a sůl. Dobře promíchejte a přidejte po trošce olej.Hnětením zadělejte těsto.
Těsto dejte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte odpočívat na teplém místě asi hodinu až hodinu a půl. Objem by měl zdvojnásobit.
Pro menší chlebíčky jej můžete rozdělit na 4 části. Velikost necháváme na vás.
Zformované těsto uložte na pečící papír, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte odpočinout ještě asi 2 hodiny.
Troubu zahřejte na 250 ° C. Chléb potřete extra panenským olivovým olejem, snižte teplotu a pečte asi 25 minut, pokud máte menší chléb. Pokud je chléb větší, pečte 30 - 40 minut.
Před pečením můžete chléb posypat hrubozrnnou solí, pizza kořením nebo semínky. Výběr záleží na vás.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
