Domácí veganské donuts

Složení
Na korpus:
* 50 g třtinového cukru
* 40 ml kokosového oleje
* 150 g mouky
* 1 lžička instantní kávy
* 1 lžička instantního droždí
* 240 ml rostlinného nápoje z mandlí Borges Natura (nebo jiného rostlinného nápoje)
Na polevu:
* 50 g ovesných vloček
* 150 g moučkového cukru
* 15 ml rostlinného nápoje z mandlí Borges Natura

16

20 minut

snadné

NÁVRH NA SERVÍROVÁNÍ
- * Donut nebo česky kobliha, je populární dezert pro malé i velké. Připravte si s námi jeho lehčí, veganskou verzi, bez smažení.

KROK ZA KROKEM
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 ° C. Formu na koblihy vymažte olejem.V misce smíchejte cukr, kokosový olej, instantní kávu a rostlinný nápoj Borges Natura. Vše dobře promíchejte, nakonec přidejte mouku, droždí a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
Těsto nalijte do forem na koblihy a pečte 10 - 12 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím smíchejte v misce moučkový cukr a rostlinný nápoj. Důkladně vyšlehejte a koblihy namočte do polevy, posypte ovesnými vločkami nechte ztuhnout.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
