Farfalle se špenátem a žampiony

Složení
- 400 g těstovin farfalle
- 500 g špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 střední cibule
- 400 g žampionů
- extra panenský olivový olej Borges
- 60 g piniových oříšků
- 80 g nastrouhaného parmezánu

4 osoby

20 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.Špenát připravte nad párou během několika minut. Pokud nemáte možnost připravit špenát nad párou, povařte ho pár minut ve vroucí vodě.
Na pánvi osmažte na extra panenském olivovém oleji česnek. Než bude hnědý, vyjměte jej a následně osmažte cibuli. Když začne karamelizovat, přidejte žampiony. Vařte asi 3–4 minuty a přidejte špenát. Opepřete.
Piniové oříšky zlehka osmažte a přidejte do směsi ze špenátu a žampionů. Dobře promíchejte.
Přidejte těstoviny, osolte a opepřete podle chuti. Před podáváním posypte nastrouhaným parmazánem.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY 
