FILETY Z MOŘSKÉ ŠTIKY V OMÁČCE S ROZINKAMI

Složení
* 750 g filet z mořské štiky
* 2 cibule
* 45 g rozinek
* ½ šálků bílého vína
* 3 lžic rajčatového pyré
* Borges extra panenský olivový olej
* bílý pepř
* mouka
* sůl

4

25 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Nejprve namočte rozinky do teplé vody, abyste se znovu zavodnily.Filety osolte, obalte v mouce a lehce opečte na extra panenském olivovém oleji tak, aby nebyly zcela upečené. Odstraňte z pánve a nechejte okapat.
Cibuli nakrájejte a restujte na extra panenském olivovém oleji, dokud nebude průhledná. Přidejte půl lžíce mouky, promíchejte, přidejte víno a rajčatové pyré. Vařte na mírném ohni zhruba 10 minut. Následně rozmixujte do hladka.
Štiku dejte do hrnce, zalijte omáčkou a přidejte půl sklenice vody. Osolte, opepřete a přidejte rozinky. Vařte zhruba 5 minut.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
