FOCACCIA S ROZTAVENÝM SÝREM, RAJČATY A SUŠENÝMI MERUŇKAMI

Složení
- 500 g mouky
- 10 g soli
- 20 g cukru
- 100 ml Borges Classic olivového oleje
- 200 ml vody
- 20 g čerstvého droždí
- 200 g sýru typu brie nebo ementál (na roztavení)
- 500 g rajčat
- 50 g sušených meruněk
- oregano
Focaccia:
Náplň:




KROK ZA KROKEM
Droždí rozpusťte ve vodě a smíchejte s Classic olivovým olejem. Mouku smíchejte se solí a cukrem. Tekutou směs poté vlijte do mouky. Všechny ingredience ručně hněťte, dokud vám nevznikne těsto, které se nebude lepit na ruce. Byť se to může zdát nemožné, na rukou by vám opravdu nemělo zůstat žádné těsto, celý proces hnětení by měl trvat zhruba 20 minut. Výsledné těsto musí být hladká světlá hmota.Těsto zakryjte vlhkou utěrkou a nechejte 30 minut odpočívat. Formu vytřete olivovým olejem a těsto do ní rovnoměrně roztáhněte tak, aby zakrývalo celé její dno.
Rajčata a meruňky nakrájejte na plátky. Umístěte je na těsto, posypte oreganem a dochuťte sýrem brie.
Focacciu, zakrytou vlhkou utěrkou, nechejte dalších 60 minut kynout na teplém místě. Vlhká utěrka zajistí správné kynutí.
Troubu předehřejte na 250º C. Před vložením do trouby, focacciu pokropte trochou vody, aby se v troubě vytvořila pára. Pečte při teplotě 200º C asi 20 minut.

