IBERSKÁ VEPŘOVÁ PANENKA SE ŠVESTKAMI

Složení
* 2 vepřové panenky
* 12 Borges sušené švestky
* 600 g očištěných hub
* 4 šalotky
* Borges olivový olej Extra Mild
* 100 ml sladkého bílého vína
* 2 lístkové těsta
* pepř
* Borges balsamiková poleva z Modeny
* 1 vejce
* sůl a špetka tymiánu

PRO 4 OSOBY

60 MINUT

STŘEDNĚ NÁROČNÉ

KROK ZA KROKEM
1. Na pánvi zahřejte olej a přidejte jemně nasekanou šalotku a špetku soli. Restujte 10 minut. Mezitím omyjte a jemně nakrájejte houby, přidejte do pánve. Přidejte sůl, pepř a špetku tymiánu. Zvyšte teplotu a restujte dokud houby neuvolní vodu a nevytvoří suchou pastu. Přidejte víno, nechte vařit, dokud se tekutina zcela nevypaří a nechte vychladnout.2. Použijte špičatou jehlu nebo dlouhý nůž, abyste otevřeli díru uprostřed každé svíčkové a naplňte jejich švestkami Borges.
3. Listové těsto rozprostřete na pečící papír. Rozetřete houbovou pastu na svíčkové, abyste je úplně zakryli.Každou svíčkovou zabalte do listového těsta. Odložte do chladničky na 15 minut.
4. Předhřejte troubu na 180 ° C. Vaječným žloutkem potřete listové těsto. Pečte 45 minut ve spodní části trouby.
5. Podáváme na balzamikový polevě z Modeny s míchanými listy salátu a cherry rajčaty.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
