Jehně pečené v troubě

Složení
* 1,5 kg jehněčího masa (lopatka s kostí)
* 3 lžíce extra panenského olivového oleje Borges
* 1 sklenice bílého vína
* 2 střední cibule
* 2 stroužky česneku
* sůl a pepř
* snítka rozmarýnu

6 osob

4h

Snadné

KROK ZA KROKEM
Zahřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte extra panenský olivový olej, bílé víno a rozmarýn. Do mísy vhodné do trouby uložte na dno nakrájenou cibuli a česnek rozřezaný na polovinu. Poté uložte jehněčí maso a polijte připraveným nálevem. Pečte asi 3 hodiny při teplotě 160 °C. Pak zvyšte teplotu na 220 °C a pečte ještě 30 minut dozlatova. Nechte maso ještě 20 minut odpočinout a pak podávejte.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
