Karamelové tyčinky

Složení
Poleva:
* 1 hrnek jablečného octa Borges
* 1 hrnek třtinového cukru
* 1 skořice
* 500 g krémového tvarohu
* 3 vejce
Těsto:
* 225 g zázvorových sušenek
* 125 g másla

16 osoby

45 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Troubu předehřejte na 180 °C.V hrnci přiveďte k varu jablečný ocet s cukrem a skořicí. Vařte, dokud nedostanete sirupovou konzistenci. Vařte dalších 10 minut, aby se vypařila přebytečná voda a vznikla hustá konzistence. Vyjměte skořici a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Plech na pečení potřete extra panenským olivovým olejem. Sušenky dobře rozdrťte a promíchejte s máslem. Vysypte směs na plech a prsty promačkejte, aby vznikla pevná a jemná vrstva těsta.
Krémový tvaroh utřeme s vyšlehanými vejci do hustého krému. Přidejte sirup z jablečného octa a vše dobře promíchejte.
Krém naneste na sušenkové těsto a dejte péct asi na 45 minut. Pečte dozlatova.
Po upečení vyjměte z trouby, nechte vychladnout a podávejte nakrájené na tyčinky.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
