Kuřecí křidélka v medové marinádě

Složení
* 12 kuřecích křídel nakrájených na polovinu
* 2 lžíce sójové omáčky
* 2 lžíce medu
* 1 lžíce kečupu
* 1 lžíce Borges extra panenského olivového oleje
* 2 lžíce Borges jablečného octa
* sůl, pepř, mletý česnek

4 osoby

50 min

snadné

KROK ZA KROKEM
Křidélka očistěte a jemně nařízněte v silnějších částech.Marinádu připravíte smícháním sójové omáčky, medu, kečupu, olivového oleje a octa. Křidélka jemně osolte a okořeňte pepřem a mletým česnekem. Vložte křidélka do marinády, promíchejte, zakryjte a nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny.
Potom křidélka umístěte na plech a nechte mezi nimi dostatečný prostor. Dejte péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté je vyndejte, znovu obalte v marinádě a dejte péct zpět do trouby opačnou stranou navrch na dalších 20 minut.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
