Lososový tatarák

Složení
• 400 g lososa
• ½ bílé cibule
• Hrst kaparů
• Čerstvá pažitka
• Citronová kůra
• Citronová šťáva
• 30 ml extra panenského olivového oleje
• 20 ml balzamového octa z Modeny
• 1 PL sójové omáčky
• 1 lžička hořčice
• ½ lžičky wasabi
• Vaječný žloutek
• Sezamová semínka

4

1 hodina 30 minut

náročný

KROK ZA KROKEM
Lososa omyjte a odstraňte kůži. Nakrájejte ho na malé kousky. Přidejte najemno nakrájenou bílou cibuli, nasekané kapary, pažitku, nastrouhanou citronovou kůru a kapku citronové šťávy. V druhé misce smíchejte extra panenský olivový olej, balzamikový ocet, sójovou omáčku, hořčici a wasabi. Míchejte, dokud nevznikne homogenní směs. Pak ji přidejte do misky s lososem, promíchejte a odložte na 1 hodinu do lednice. Pomocí malé misky vytvarujte na talíři věžičku s lososovým tatarákem, navrch přidejte žloutek a posypte sezamovým semínkem.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
