MAKRELA V MRKVOVÉ MARINÁDĚ

Složení
* 4 filety z makrely
* pšeničná mouka
* 1 velká cibule
* 4 mrkve
* 1 pomeranč
* 4 stroužky česneku
* 1 bobkový list
* 1 stonek čerstvého rozmarýnu
* 1 lžička sladké papriky
* sůl
* pepř celý
* 250 ml Borges extra panenského olivového oleje
* 100 ml jablečného nebo cherry octa

4

25 hodin

snadné

KROK ZA KROKEM
Filety osolte a obalte v mouce. Dobře je protřepejte, aby se odstranila nadbytečná mouka a jen pár minut smažte stranu s kůží na troše extra panenského olivového oleje, tak aby nebyly přesmažené.Na tom samém oleji poduste cibuli nakrájenou na plátky, nakrájené stroužky česneku a mrkev nakrájenou na úzké pásky. Přidejte několik mírně rozdrcených kuliček pepře, bobkový list, pomerančovou kůru a šťávu, ocet a olej. Vše nechte pár minut vařit, papriku rozmíchejte v trošce vody a zalijte jí makrely.
Nechejte minimálně 24 hodin odpočívat.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
