Mangold plněný treskou s hummusem

Složení
- hrst velkých listů mangoldu
- 500 g dýně
- 1 cibule
- 400 g tresky
- 50 ml šlehačky na vaření
- 50 ml olivového oleje Borges
- 1 uvařenou bramboru
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 300 g uvařené cizrny
- 300 ml zeleninového vývaru
- 50 ml extra panenského olivového oleje Borges
- sůl
- sladká paprika
Ingredience na náplň:
Ingredience na hummus:




KROK ZA KROKEM
Tresku s troškou olivového oleje uzavřete do mísy vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejte 3 minuty na maximálním výkonu. Nechte vychladnout, odstraňte kůži a kosti.Na olivovém oleji osmažte plátky česneku a feferonku. Když česnek začne chytat barvu, rychle odstavte a dejte do olivového oleje.
Do mixéru dejte tresku, brambor, olivový olej s česnekem a šlehačku. Vše dobře rozmixujte do krémové pasty.
Ingredience na přípravu hummusu dobře rozmixujte, abyste dostali jemný krém. Odložte stranou.
Z listů odstraňte stopky a listy namočte na 30 sekund do vařící vody. Uložte na čisté utěrky a osušte. Na 2 minuty namočte také odstraněné stopky, nechte vychladnout a nakrájejte.
V hrnci na troše olivového oleje smažte cibuli asi 5 minut. Přidejte stopky a nechte několik minut smažit.
Dýni nakrájejte na kostky a osmažte na olivovém oleji několik minut na středním plameni. Okořeňte a dejte stranou.
Pokud jsou listy velmi velké, rozřízněte je přes střed, abyste s nimi mohli lépe manimulovat.
Každý list naplňte jednou lžící sofrito z cibule a stopek a krémové pasty z tresky. Srolujte do klubíčka.
Na talíř uložte hummus, plněné listy mangoldu a kostky dýně. Pokapejte extra panenským olivovým olejem a podávejte.

