Mušle a la Marinera

Složení
* 1 kg mušlí
* 1 stroužek česneku
* 1 velká cibule
* 50 ml extra panenského olivového oleje
* 1 PL pšeničné mouky
* ½ sklenice bílého vína
* 1 PL rajčatové omáčky
* 1 PL petrželky
* Sůl a pepř

4

20 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Mušle na 2-3 hodiny namočte, vodu měňte každou půlhodinu. Pak je vařte v páře, dokud se neotevřou. Všechny mušle, které se neotevřou, odstraňte. Vodu, ve které jste je vařili si odložte stranou. Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibulku a česnek, přidejte mouku a stále míchejte. Přidejte bílé víno, vodu, ve které jste vařili mušle, rajčata a míchejte. Vařte přibližně 10 minut. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte mušle a vařte ještě 3 minuty. Podávejte ihned, ozdobené petrželkou.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
