Panellets

Složení
- 500 g mletých mandlí
- 350 g cukru
- piniové oříšky
- strouhaný kokos
- čokoláda na vaření
- lískové oříšky
Panellets, katalánské cukroví – můžou mít spoustu tvarů a barev, ty nejběžnější ale mají formu kuličky velký asi jako menší vlašský ořech.

4 osoby

30 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
V hrnci v 150 ml vody rozpusťte 350 g cukru, abyste vytvořili sirup. Rozpouštějte na pomalém plameni. Po úplném rozpuštění cukru přidejte mleté mandle a za stálého míchání vařte na středním plameni. Vařte, dokud se těsto nebude odlepovat od stěn hrnce. Těsto nechte vychladnout a přidejte bílek z vajíčka. Žloutek si odložte stranou. Těsto rozdělte na 3 části.Piniové oříšky namočte do vaječného žloutku, který jste si odložili. Z prvního těsta udělejte kuličky a obalte je v piniových oříšcích. Z druhého těsta vyformujte špičky a posypte je nastrouhaným kokosem. Obě varianty dejte na plech a pečte asi 5 minut při teplotě 200 °C dozlatova.
Z třetího těsta vyformujte kuličky, do kterých schováte lískový oříšek. Kuličky polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte na papíře na pečení vychladnout.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY 
