Pečená mrkev s mandlemi a chřestem

Složení
* ½ kg najemno nakrájené mrkve
* ½ kg chřestu
* 1 jarní cibulka
* 1 snítka rozmarýnu
* 60 g pražených mandlí
* 1 šálek extra panenského olivového oleje Borges
* 1 stroužek česneku
* 1 PL brandy
* Čerstvá petrželka

4

30 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Rychlý a snadný recept, který nikdy nezklame. To pravé pro rodinný nedělní oběd!Troubu předehřejeme na 220 °C. Mrkev (nakrájenou na 4 kusy), chřest (překrojený na polovinu), rozmarýn a jarní cibulku rozložíme na plech, pokapeme ½ šálkem extra panenského olivového oleje, osolíme, opepříme a pečeme asi 12 minut, dokud není zelenina dobře uvařená.
Koření vytvořte tak, že do mixéru vložíte česnek, petrželku, mandle, druhý ½ šálek extra panenského olivového oleje a brandy, přidáte trochu vody (asi 30 ml) a šleháte, dokud nezískáte požadovanou texturu. Přidejte koření k zelenině a pečte dalších 5 minut.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
