Pečená treska

Složení
* 1 kg čerstvé tresky
* 1 kg brambor
* 1 cibule
* 1 sklenice bílého vína
* extra panenský olivový olej Borges
* sůl a pepř

4 osoby

45 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Troubu nechte vyhřát na 180 ºC.Brambory nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm a naskládejte je do mísy vhodné do trouby. Na brambory poklademe cibuli nakrájenou na kolečka. Cibuli nakrájejte na stejnou tloušťku jako brambory, aby čas vaření byl pro obě ingredience podobný.
Polijte extra panenským olivovým olejem a opepřete. Pečte v troubě asi 10 minut. Troubu neotvírejte.
Po 10 minutách otevřete troubu a přidejte trochu extra panenského olivového oleje a bílého vína. Nakonec přidejte plátky tresky. Třesku otočte kůží dolů a pečte asi 20 minut.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
