Pečené plněné žampiony

Složení
* 150 g mletého vepřového masa
* 150 g mletého hovězího masa
* 16 velkých žampionů
* 1 mrkev
* 1 středně velká cibule
* Borges extra panenský olivový olej
* 100 g rajčatové omáčky
* strouhaný parmezán

4

40 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Žampiony dobře omyjte a oddělte nohy od kloboučků.Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na větším množství extra panenského olivového oleje.
Přidejte mrkev, také nakrájenou najemno, a společně s cibulí ji několik minut smažte.
Přidejte najemno nasekané nohy žampionů a smažte dalších 10 minut. Osolte a opepřete.
Přidejte maso, a zatímco se smaží na středním ohni jej rozmačkejte. Jakmile začne mít zlatavou barvu, přidejte rajčatovou omáčku.
Zatímco se vaří omáčka, předehřejte troubu na 180 ºC. Na plech rozložte lícem nahoru hlavy žampionů a postříkejte je trochou extra panenského olivového oleje (můžete i rozetřít štětcem).
S pomocí lžičky naplňte žampiony masovou směsí.
Každý žampion posypte parmezánem a pečte při 180 ºC 25 minut.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
