Penne quattro formaggi

Složení
- 500 g těstovin Penne
- 120 ml plnotučné smetany
- 40 g másla (*)
- 125 g strouhaného sýra fontina
- 60 g rozdrobenému sýra gorgonzola
- 60 g rozdrobenému sýra roquefort
- 60 g sýra mascarpone
- 6 lžic strouhaného parmezánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
(*) tradiční recept obsahuje máslo, ale můžete vyzkoušet zdravější variantu použitím 2 lžic Borges extra panenského olivového oleje, který dodá jedinečnou chuť.




KROK ZA KROKEM
- Předehřejte troubu na 230ºC.- Přiveďte do varu 4 l vody. Přidejte 1 lžíci soli, těstoviny a dobře promíchejte.
- Máslo (nebo olivový olej) a smetanu zahřejte na pánvi na slabém ohni. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí, přidejte všechny sýry kromě parmezánu. Míchejte, dokud nebude mít omáčka krémovou konzistenci. Osolte, opepřete a odstavte.
- Uvařené těstoviny sceďte a umístěte do velké mísy. Dobře smíchejte s omáčkou.
- Těstoviny přemístěte do zapékací mísy a rozložte na vrstvu do 4 cm.
- Posypte parmezánem a pečte 10-15 minut. Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odstát.

Nutriční tipy
Těstoviny se sýrem jsou ideální kombinací a po zapečení jsou přímo neodolatelné. Druhy sýrů si můžete vybrat podle vlastní chuti.
