PESTO Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

Složení
* 100 g čerstvých bazalkových listů
* 2 stroužky česneku
* 200 ml extra panenského olivového oleje Ferran Adrià
* 200 g sýra Grana Padano alebo Parmigiano Reggiano
* 75 g vlašských ořechů
* voda
* zrnka mořské soli

PRO 8 OSOB

10 MINUT

Snadné

NÁVRH NA SERVÍROVÁNÍ
- * Určitě jste již vyzkoušeli různé druhy pesta. Co tak zkusit pesto z vlašských ořechů? Rádi bychom se s vámi podělili o recept na tradiční janovské pesto, kde nahradíme piniové oříšky vlašskými.

KROK ZA KROKEM
Umyjte čerstvé bazalkové listy a nechte okapat. Oloupejte stroužky česneku a jemně nakrájejte.Chcete-li použít tradiční hmoždíř, nejprve přidejte sůl, pak bazalku a začněte drtit, dokud nezískáte pastu. Přidejte česnek, vlašské ořechy, sýr a pokračujte v drcení. Na závěr přidejte olivový olej.
Pokud se vám nechce jít tradiční cestou, použijte mixér nebo kuchyňský robot: všechny ingredience vložte do misky a rozmixujte.
Voda je vaše eso v rukávu: přidejte ji po trošce na zjemnění omáčky pokud je třeba. Záleží, jakým způsobem chcete pesto použít. Tento recept má tisíc využití. Pesto můžete použít do těstovin, na ryby, do salátů, k rajčatům, k čerstvým sýrem, tapas nebo k předkrmům.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
