Plněné vařené brambory

Složení
* 2 velké brambory
* 2 plechovky tuňáka v olivovém oleji
* 1 střední avokádo
* Pažitka
* 1 střední rajče
* 80 g sladké kukuřice
* Extra panenský olivový olej Borges
* Čajová lžička balzamikového octa z Modeny
* Špetka koření
* Sůl podle chuti

2

1 hodina

snadné

KROK ZA KROKEM
Brambory očistěte a vložte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 30-40 minut. Pravidelně je kontrolujte, když se rozvaří, rozpadnou se.Nechejte je vychladnout tak, aby je bylo možné pohodlně držet. Rozkrojte na polovinu a vydlabejte vnitřek, abyste vytvořili dutinu.
V misce smíchejte vnitřek brambor se zbytkem surovin: avokádem a rajčaty, nadrobno nasekanou pažitkou, scezeným tuňákem a kukuřicí. Přidejte olivový olej, lžičku octa a špetku soli a pepře. Dobře promíchejte, aby se spojily všechny chutě.
Brambory opatrně naplňte až po vrch, zlehka stlačte směs tak, aby vyplnila všechny mezery, a pokud chcete, ozdobte sekanou pažitkou.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
