POMERANČOVÝ KRÉM S JAHODAMI A KOUSKY CARQUIÑOLIS

Složení
* 200 g jahod
* 1 lžička Borges balzámového octu z Modeny
* 6 lžiček cukru
Na krém:
* 2 pomeranče
* ½ citronu
* 60 g změklého másla
* 100 g cukru
* 2 vejce
Na ozdobu:
* 100 g rozdrcených carquiñolis (alebo cantuccini)

4

45 minut

náročný

KROK ZA KROKEM
Jahody umyjte a nakrájejte na kostičky, naložte je do balzámového octu z Modeny smíchaného s cukrem. Dobře promíchejte a nechejte asi 30 minut uležet. Mezitím v hmoždíři rozdrťte carquiñolis.K přípravě krému dobře omyjte pomeranče a na jemném struhadle nastrouhejte jejich kůru. Šťávu z pomerančů vymačkejte a přidejte k ní vymačkanou šťávu z ½ citronu. Vše si zatím odložte bokem. Vejce vyšlehejte společně s cukrem a máslem do krémové konzistence. Nyní přidejte nastrouhanou kůru a šťávu, které jste si odložili, a dobře promíchejte. Směs vařte v mikrovlnné troubě nastavené na maximální výkon po dobu jedné minuty. Vytáhněte, zamíchejte lžící a vraťte na další minutu do mikrovlnky. Takhle pokračujte, dokud krém neztuhne. Poté nechejte vychládnout.
Na dno průhledné sklenice vložte na kostky nakrájené jahody ochucené balzamovým octem, přidejte pomerančový krém a jako ozdobu dejte nahoru rozdrcené carquiñolis.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
