RAJČATA PLNĚNÁ ZELENINOU A SÝREM

Složení
Na plněná rajčata:
* 4 střední rajčata
* 100 g zelených fazolek
* 1/2 cukety nakrájené na kostičky
* 5 ks zeleného chřestu
* 50 g tvrdého sýra
* 20 g šunky jamón serrano
* 4 lžíce extra panenského oleje Borges
* 3 lžíce masového vývaru
* sůl a špetka oregana
Na dressing:
* 6 lžic extra panenského olivového oleje Borges
* 2 lžíce jablečného octa
* 1 lžička citronové šťávy
* 1/4 strouhaného jablka „Granny Smith“
* 4 drcené ořechy
* sůl

PRO 4 OSOBY

60 MINÚT

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKEM
Do hrnce dejte vařit vodu. Když začne vřít, přidejte rajčata a nechte je chvíli ve vodě. Vyndejte a opatrně oloupejte. Odřízněte vrch rajčat, dužinu vyjměte a odložte stranou, semínka odstraňte. Na pánvi na oleji osmažte nakrájenou šunku, přidejte zeleninu. Smažte na silném plameni několik minut. Plamen ztlumte a smažte ještě minutu. Přidejte vývar, oregano a dužinu z rajčat.Sýr nakrájejte na tenké plátky a přidejte do zeleniny. Až sýr změkne, odstavte a naplňte rajčata.
Na dresink: smíchejte olej, citrónovou šťávu a ocet. Přidejte nastrouhané jablko. Ochuťte a nakonec přidejte ořechy. Odložte a nechte, aby se chutě promíchaly.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
