Rýže se špenátem a vejci

Složení
* 240 g rýže
* 4 střední vejce
* 2 stroužky česneku
* 1 malá cibule
* 200 g špenátu
* 100 g slaniny
* 25 g piniových oříšků
* 25 g rozinek

4 osoby

30 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Rýži vařte asi 15 minut (v poměru 2 sklenice vody, 1 sklenice rýže). Po uvaření odstavte.Dejte vařit 2 litry vody. Do vody přidejte trochu octa a soli. Když voda začne vřít, rozklepněte do ní vajíčko, které vařte asi 2–3 minuty a poté jej opatrně vyjměte. Postup opakujte i s dalšími vajíčky.
Na pánvi na troše extra panenského olivového oleje osmažte cibuli a česnek, přidejte slaninu a smažte na silném ohni několik minut. Přidejte špenát, opepřete a vařte dalších pár minut.
Přidejte rýži a jako poslední piniové oříšky a rozinky. Vařte na mírném ohni několik minut, aby se promíchaly chutě. Podávejte dozdobené uvařeným vejcem.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
